Straumann® Bone Bloc Fixation

poza trusa fixare bloc osos

Straumann® Bone Block Fixation este utilizat pentru stabilizarea si fixarea grefelor osoase si materialelor de aditie de os pentru regenerarea osoasa in cavitatea orala. Tehnica de fixare a grefei de os permite plasarea implanturilor dentare in situri initial improprii procedurilor de implantare.

 

Tehnica

Inserarea de implanturi dentare este cateodata imposibila din cauza volumului insuficient de os la locul de implantare. In aceste cazuri trebuie recurs la regenerare osoasa. Descoperirile recente din domeniul GBR (regenerare osoasa ghidata) furnizeaza solutii de augmentare osoasa care conduc la implantare cu rezultate pozitive.

 

Siguranta

Setul de fixare de os este un sistem Guided Bone Regeneration modificat si indeplineste in totalitate cerintele de calitate foarte inalte ale sistemului de implanturi dentare Straumann®.

 

Simplitate

Mic si compact, setul Straumann® Bone Block Fixation consta intr-o caseta care contine toate instrumentele necesare, frezele si suruburile necesare in procedurile de fixare de os.

 

Versatilitate

Mini-suruburile au un diametru de 1.5 mm si sunt disponibile in lungimile de 8.0 mm, 10.0 mm, 12.0 mm si 14.0 mm pentru fixarea blocurilor de os de toate formele si dimensiunile.

 

 

Creasta reziduala inainte de augmentare

Creasta reziduala, sever resorbita, face imposibila implantarea.

     

 

Forarea gaurii de alunecare (Ø 1,5 mm) si a gaurii de creasta reziduala (Ø 1,25 mm) in blocul de os recoltat

In blocul de os se foreaza o gaura de alunecare folosindu-se freza de Ø 1,5 mm si o gaura de creasta cu freza de creasta reziduala de Ø 1,25 mm. Diametrul de 1.25 mm se utilizeaza pentru maximizarea proprietatilor de self-cutting ale suruburilor si pentru a imbunatati capacitatea de prindere a acestora. E important ca gaurile de alunecare si de creasta sa fie aliniate.

 

Important:

In creasta reziduala se foreaza gauri aditionale pentru a induce sangerarea la nivelul osului spongios, ceea ce ajuta la stimularea regenerarii osoase.


 

Extragerea suruburilor din caseta cu ajutorul dispozitivului cu suport de surub

Extragerea suruburilor este facilitata de dispozitivul cu suport de surub cu care este prevazuta surubelnita. Surubul este conectat mecanic cu lama surubelnitei, pentru a mari siguranta si stabilitatea in timpul inserarii surubului.

 

Fixarea blocului de os folosind suruburile

     

 

Plasarea osului autogen, substitutului de os si a membranei

Se recomanda plasarea osului autogen in contact direct cu blocul de os. Volumul ramas poate fi umplut cu Straumann® BoneCeramic, care este apoi acoperit cu o membrana de bariera compatibila cu regenerarea osoasa ghidata GBR.

     

 

Situatie finala care arata osul regenerat, favorabil implantarii

Suruburile sunt inlaturate la 6 pana la 9 luni dupa procedura de augmentare a crestei cu fixare de bloc de os, astfel un volum suficient de os devenind disponibil pentru inserarea implanturilor.